Zoek
Het Kielzog - Doe het en beleef het!
September 2014
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
     91011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
OriŽntatie ochtend basisscholen
Cursus Beeldhouwen met speksteen
Tekening nieuwe Huis voor Cultuur
Cursus "Kinderwerkplaats"
Projektkoor
Binnenkort in ons Theater

Storing

Momenteel hebben wij te maken met een storing bij het bestellen van cursussen of kaarten.

...

Informatie | Kaarten bestellen

HET KIELZOG OP AVONTUUR

Een bruisend Stadshart vraagt om een vernieuwd Kielzog. Deze ver-/ nieuwbouw vindt komend seizoen plaats.

 

...

Informatie | Kaarten bestellen

Hansje Pansje

Zondag 5 oktober

Vandaag gaat Hansje, Pansje helpen opruimen. Dat lijkt hem leuk. Maar Pansje is er helemaal niet. Waar zou ze zijn?

...

Informatie | Kaarten bestellen

Ridder Tim

Zondag 26 oktober

Tim is vreselijk zenuwachtig; morgen moet hij afzwemmen en stel je voor dat het niet lukt... Vader heeft alle vertrouwen in zijn zoon. Om Tim ...

Informatie | Kaarten bestellen
Binnenkort in ons Kunstencentrum

Ons nieuwe (tijdelijke) adres

Het Kielzog is vanaf maandag 18 augustus geopend aan de Kerkstraat 38a en de Thorbeckelaan 71a.

...

Informatie | Kaarten bestellen

START CURSUSSEN

In de week van 22 september beginnen de meeste cursussen weer!

...

Informatie | Kaarten bestellen

GAAS WADOEN

Column "Kattekop!" van Gaas Wadoen.

...

Informatie | Kaarten bestellen

Kattekop

Gut, dat had ik u nog niet eens verteld, maar wij hebben sinds een tijdje gezinsuitbreiding. Wij hebben namelijk ons kattenbestand uitgebreid met vier poezenpootjes. George, mijn partner in love en handlanger in de moestuin, roept al tijden dat de sociale vaardigheden van onze kater Frederik Hendrik nogal te wensen over laat dus hebben we sinds een paar weken een gezelschapsdame voor Poes. Ze heet Katrien!

Wat een vrolijk dame. Piepjong, hondsbrutaal, vlijmscherpe nageltjes met een lief kattenkopje. Ze draagt een prachtig gestreept bontjasje dat haar op het lijf geschreven is en haar bijzonder goed staat. Heel iets anders dan de zwarte fluwelen smoking van Frederik Hendrik waar, door zijn hoge leeftijd, het model een beetje uit gezakt is en twee maten te groot lijkt.

Frederik Hendrik heeft nu al een hekel aan Katrien en ziet haar levendigheid met lede ogen aan. Katrien vindt op haar beurt Poes maar een saaie, oude theemuts. Katrien brengt leven in de brouwerij. Zo heeft ze het onder andere steevast op de lange tenen van George voorzien en begin ik iedere ochtend met minimaal drie ter aarde bestellingen voor ik aan de koffie zit. Ze is een fanatieke jager kun je wel stellen. 's  Avonds springt ze tegen tienen heel elegant via het badkamerraam in huis en trakteert ons op hapklare veld- of spitsmuizen. De slachtoffertjes zien er zo toegetakeld uit dat je je echt niet hoeft af te vragen of reanimeren nog zin heeft.  Frederik Hendrik ligt vaak in diepe rust en schrikt zich de blubber als Katrien hem pesterig een mep geeft of een muis in zijn mand gooit. Poes wil rust en heeft geen zin in drukte. En helemaal geen jolige dame die ook met veel bombarie op de piano springt.

Gut... zou een kat Mozart of Bach kunnen waarderen? Geloof het of niet, maar daar is onderzoek naar gedaan! En net als mensen hebben ook dieren hun eigen voorkeuren. Ze vinden niet alles mooi en ook niet elk deuntje heeft dezelfde uitwerking op ze. Bijzonder hè.

Binnenkort begint de cursus 'Luisteren naar muziek' weer bij het Kielzog Kunstencentrum.De POSO (Plaatselijk Overlegorgaan Samenwerkende Ouderenbonden) organiseert wegens groot succes deze cursus weer in samenwerking met het Kielzog. Het is een cursus voor muziekliefhebbers en luistervinken en helpt u gericht te luisteren en de muziek intenser te beleven. Kijkt u maar eens op de website van het Kielzog. U kunt zich nog  aanmelden. Doe ik ook. En ik denk dat ik Poes mee neem!

 

Wist u trouwens dat volgens Albert Schweitzer er maar twee manieren bestaan om te ontsnappen uit de triestheid van het bestaan: muziek en katten. Maar dat terzijde.

 

Groete!

 

 

Gaas Wadoen