ZingZing! Korenfestival

Met special guest Marlene Bakker

ZingZing! is een inspiratie- en ontmoetingsdag voor alle koren uit de provincie Groningen. Tijdens dit korenfestival is er een gevarieerd programma met speciale aandacht voor moederdag. Twintig heel diverse koren treden op, van klassiek tot pop, van kinderkoor tot vocal group. Daarnaast zijn er inspirerende workshops waar ook het publiek aan mee kan doen. ZingZing! wordt georganiseerd door Stichting Koorplein Noord Nederland i.s.m KultuurLoket.

Speciale gast is zangeres/songwriter Marlene Bakker. In 2018 bracht Marlene haar Groningstalig debuutalbum RAIF uit. Een album als ode aan haar roots en streektaal. Eén van de bekendste liedjes van dit album is de single Waarkhanden. In een workshop vertelt Marlene over het zingen in het Gronings, het ontstaan van Waarkhanden en hoe dit Groningstalige lied het beste tot klinken komt.

Bijzonder is ook de speciaal voor deze dag door dirigent Wilfred Reneman gearrangeerde ”Mega-Moederdag-Medley” met bekende meezingers, om zo een aubade te brengen aan alle moeders!

 

Grand Café
Ook deze zondag is ons Grand Café geopend! Kom gezellig langs voor koffie, thee, zoete lekkernijen of een heerlijke lunch. De Kielzog Broodjesbar staat voor je klaar!