Primair Onderwijs

Kunst is goed voor kinderen. Kunst maken, dansen, muziek maken, toneelspelen, maar ook naar kunst kijken en luisteren heeft een positieve invloed op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Dat is niet iets dat wij zomaar beweren, het is wetenschappelijk bewezen. Mede daarom organiseren we sinds 2010 voor alle kinderen van groep 4 de Muziek oriëntatieochtend. Gratis voor alle scholen van Midden-Groningen!

Kielzog is een belangrijke drijvende kracht achter het Cultuurmenu voor basisscholen in Midden-Groningen. Een kant-en-klare oplossing die scholen veel tijd en organisatie uit handen neem.
En we gaan verder. Zo hebben we een aantal aantrekkelijke, kant en klare workshops opgezet die een extra impuls geven aan kunst in de klas. Daarbij geven we ondersteuning op maat aan leerkrachten.

Het cultuurmenu voor de basisscholen in Midden-Groningen wordt samengesteld door de cultuurcommissie. Naast het cultuurmenu organiseert de commissie ook 3 inspiratiemiddagen voor ICC-ers en een inspiratiemiddag voor álle leerkrachten in de gemeente.

Bent u op zoek naar een specifieke kunstworkshop en kunt u die hier niet vinden, of wilt u een aanbod op maat? Mail dan naar Rita de Beer.