Viool

De viool is het hoogst klinkende instrument binnen de strijkersfamilie. Met de strijkstok kun je heel gedetailleerd verschillende klanken maken. Misschien is deze klankrijkdom een van de redenen waarom de viool zo’n belangrijke plaats inneemt in de klassieke muziek. En er is ontzettend veel prachtige muziek voor de viool geschreven.

Vioolles is er voor jong en oud. Bij Kielzog kunnen kinderen vanaf vier jaar al terecht voor vioolles. Voor deze allerkleinsten zijn speciale methodes waarbij de kinderen spelenderwijs hun eerste stappen op de viool kunnen zetten.

Ook in de pop, wereldmuziek en jazz kom je de viool tegen. Wanneer je de grondbeginselen van de viooltechniek beheerst kun je bij Kielzog ook kiezen voor viool lichte muziek. Improvisatie, popliedjes of bijvoorbeeld Ierse volksmuziek staat in deze lessen centraal. Als je wilt kiezen voor deze vorm, geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier onder ‘opmerkingen’.

Het spelen in een ensemble of orkest is gratis als je individueel muziekles hebt bij Kielzog. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij het Kielzog Orkest of bij een van de strijkersensembles van Kielzog

Kennismaken met de viool?
Klik hier voor meer informatie over de actie 5 muzieklessen op één instrument door een vakdocent.

Wednesday Strings Ensemble
Als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende muzikale ervaring voor je kind, sluit je dan aan bij ons strijkers ensemble voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Klik hier voor meer informatie.

Bij Kielzog Muziekschool kun je voor een gereduceerd tarief een instrument huren
(onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Docenten

Gerelateerde cursussen