Klarinet

De klarinet behoort tot de familie van houtblazers en werd eind 17e eeuw uitgevonden door de Duitser Johann Denner. Grote componisten als Mozart en Brahms hebben prachtige muziek geschreven voor de klarinet. Maar ook in de jazz en veel wereldmuziek neemt dit instrument een belangrijke plaats in.

Er zijn verschillende soorten klarinetten: in Bb, in A, in C en jonge kinderen beginnen vaak op de Eb- klarinet die kleiner is en hoger klinkt. De basklarinet is een grote klarinet en klinkt een octaaf lager dan de gewone Bb-klarinet.

Bij Kielzog kun je terecht voor het spelen van allerlei verschillende stijlen op de klarinet. Op ieder niveau, voor jong en oud. Ook is er het klarinetorkest Capriccio waaraan je gratis kunt deelnemen wanneer je individueel muziekles volgt bij Kielzog.

Leden van een harmonievereniging binnen de gemeente Midden-Groningen krijgen korting op het lesgeld. Informeer bij Kielzog naar de mogelijkheden

Kennismaken met de klarinet?
Klik hier voor meer informatie over de actie 5 muzieklessen op één instrument door een vakdocent.

Indien een leerling van Kielzog Muziekschool lid wil worden of al lid is van een Harfa-vereniging uit Midden-Groningen, vergoed Kielzog de contributie tot een maximum bedrag van €120 per jaar.

Bij Kielzog Muziekschool kun je voor een gereduceerd tarief een instrument huren
(onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Docenten

Gerelateerde cursussen