Capriccio Clarinet Orchestra

Als het Capriccio Clarinet Orchestra optreedt, gebeurt er iets....

Een van de grootste en oudste klarinetorkesten

Als één van de grootste en oudste klarinetorkesten van Nederland heeft Capriccio hetzelfde bereik als een symfonieorkest. De musici hebben hun basis in Groningen, o.a. bij het Kielzog in Hoogezand-Sappemeer, maar spelen van daaruit succesvol in binnen- en buitenland. Capriccio speelt bekende werken uit het internationaal symfonisch repertoire zoals symfonie nr. 9 uit De Nieuwe Wereld van Antonin Dvorak, De Moldau van Smetana maar ook selecties uit musicals en klezmer.
In Capriccio spelen de Asklarinet, Esklarinet, Besklarinet, Altklarinet, Basklarinet en de Contrabasklarinet van hoog naar laag hun partij.

Onder leiding van John de Beer

Het orkest staat sinds haar oprichting onder de inspirerende leiding van dirigent John de Beer die op 6 maart 2010 werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Kielzogleerlingen spelen gratis mee en doen orkestervaring op internationaal niveau op! Als je klarinet speelt laat je deze kans niet liggen en doe je gewoon mee! De repetities  zijn de ene zaterdag bij het Kielzog in Hoogezand en de andere zaterdag bij het Clockhuys in Haren.

www.capriccio.nl

 

Docenten

Gerelateerde cursussen