Contrabas Klassiek

Bijna twee meter lang is de contrabas… één van de grootste muziekinstrumenten. Wil jij de uitdaging aangaan?

Grootste strijkinstrument

Van de strijkinstrumenten is de contrabas de grootste. Met zijn prachtige zware klank is hij de steun van bijna ieder orkest. Ervaar de magie van dit grote instrument bij contrabas les bij Kielzog! Je kunt strijken, maar ook ‘plukken’ op deze bas. Het trillen van dit instrument tegen je lichaam en de intense klank maken het bespelen tot een speciale belevenis! Het is geen basgitaar die rechtop staat, dus een goede houding en techniek leer je van onze docenten.

Bijna twee meter lang is de contrabas… één van de grootste muziekinstrumenten. Wil jij de uitdaging aangaan?
Van de strijkinstrumenten is de contrabas de grootste. Met zijn prachtige zware klank is hij de steun van bijna ieder orkest. Ervaar de magie van dit grote instrument bij contrabas les bij Kielzog! Het trillen van de contrabas tegen je lichaam en de intense klank maken het bespelen tot een speciale belevenis! Het is geen basgitaar die rechtop staat, dus een goede houding en techniek leer je van onze docenten.
In de klassieke muziek, tango en sommige wereldmuziek speel je veel met de strijkstok op de contrabas. Als je alleen wilt plukken op de bas en jazz of pop wilt spelen, kies dan voor Contrabas Lichte Muziek.

Kennismaken met de contrabas?
Klik hier voor meer informatie over de actie 5 muzieklessen op één instrument door een vakdocent.

Docenten

Gerelateerde cursussen