Tim Nobel

Teamleider muziekschool

Goed muziekonderwijs bereikbaar voor iedereen!

Als kind speelde ik cello en groeide op in Onderdendam. Op mijn vijftiende begon ik op de contrabas. Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in zowel klassiek als in lichte muziek, met de contrabas kon ik mij begeven in beide werelden. Gelukkig is dat nooit veranderd, nog steeds hou ik mij bezig met allerlei verschillende muziekstijlen.

Aan het Hilversums Conservatorium studeerde ik aanvankelijk contrabas lichte muziek bij Victor Kaihatu en Rob Langereis en daarna klassiek contrabas bij Peter Jansen. Ook heb ik veel gehad aan de lessen van Peter Korpershoek die aanvoerder van de contrabassen was bij het NNO.

In 2001 kreeg ik een vaste aanstelling als contrabassist bij het Orkest van het Oosten (OvhO). Bij andere beroepsorkesten val ik regelmatig in. In kleinere bezettingen speel ik allerlei soorten muziek: klassiek, jazz, tango, gipsy en meer. Sinds 2011 leid ik het cross-over ensemble Lite. Deze groep is verbonden aan het OvhO, we brengen een veelzijdig repertoire voor een breed publiek. Bij het OvhO hou ik mij ook bezig met innovatieve projecten op het gebied van educatie en maatschappelijke verbreding. Naast mijn werk als uitvoerend musicus arrangeer en componeer ik.

In 2018 behaalde ik de Master New Audiences and Innovative Practice aan het Prins Claus Conservatorium. Ik had les van onder meer jazzbassist Paul Berner en jazztrombonist/arrangeur Bert Pfeiffer. Onderdeel van deze studie was een onderzoek, ik heb me in dat kader bezig gehouden met wat cross-over met pop en jazz betekent voor de professionele klassieke muzieksector.

In september 2018 ben ik begonnen als teamleider van de muziekschool Kielzog. Ik vind het belangrijk dat muziekonderwijs van goede kwaliteit voor iedereen beschikbaar is. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit het belang blijkt van het actief muziek maken bij de ontwikkeling van kinderen. Toch bent je nooit te oud om met een muziekinstrument te beginnen: op elke leeftijd kan muziek maken een hele waardevolle bijdrage leveren!

Gerelateerde cursussen & lessen