De Wijk De Wereld

Sappemeer komt tot leven in de vorm van toneel, muziek, dans en alles daartussenin. Door gouwe ouwe kroegverhalen, dansende handen en een klinkend kijkje in de keuken van St. Jozef, ontmoet je jonge en oudere Sappemeerders, die zoals elk mens net een beetje ‘aans’ zijn.

Over De Wijk De Wereld
Een aantal maanden de wijk in, theatermakers koppelen aan wijkbewoners en het resultaat een week lang laten zien in de Stadsschouwburg. Dat is al jaren de succesformule van De Wijk De Wereld. Vorig jaar kwam De Wijk De Wereld ook naar Kielzog en werd Kielzog het huis van Foxhol. Dit jaar is Sappemeer aan de beurt! Een aantal weken werken bewoners en theatermakers samen aan de theatervoorstelling die van maandag 21 t/m woensdag 23 november te zien is in Kielzog.

De scenes worden gespeeld door bewoners en zijn gemaakt door onze theatermakers: Karin Noeken, Hugo aka Wordbites, Leonne de Jong, Gaja Caruso en Joanne Verhaagen. Ook Jan-Henk de Groot is aanwezig en zal het nummer ‘Sapmeer’ zingen. De Wijk De Wereld vindt plaats op verschillende plekken in Kielzog (Het Huis van Cultuur en Bestuur): bij aanvang word je ingedeeld in een groep en onder begeleiding van een gids ga je op pad! Kom op bezoek, ga mee op ontdekkingsreis door Kielzog en maak kennis met de verhalen van de bewoners van Sappemeer.

Speciaal voor De Wijk De Wereld schreef Jan Henk de Groot het lied ‘Sapmeer’. Bekijk hieronder de clip met bekende en onbekende inwoners van Sappemeer en luister live tijdens de voorstelling!