De Wijk De Wereld

komt naar Sappemeer! En is op zoek naar bewoners die mee willen doen.

 
Een aantal maanden de wijk in, theatermakers koppelen aan wijkbewoners en het resultaat een week lang laten zien in de Stadsschouwburg. Dat is al jaren de succesformule van De Wijk De Wereld. Vorig jaar kwam De Wijk De Wereld ook naar Kielzog en werd Kielzog het huis van Foxhol. Dit jaar is Sappemeer aan de beurt! In de weken voorafgaand aan de herfstvakantie werken bewoners en theatermakers samen aan de theatervoorstelling die van do 20 t/m za 22 oktober te zien is in Kielzog.

Kom op bezoek, ga mee op ontdekkingsreis door Kielzog en maak kennis met de verhalen van de bewoners van Sappemeer. In de vorm
van toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt het dorp verrassend tot leven. De scenes worden gespeeld door bewoners en zijn gemaakt door onze theatermakers: Karin Noeken, Hugo aka Wordbites, Leonne de Jong en Gaja Rupnik Caruso. De Wijk De Wereld vindt plaats op verschillende plekken in Kielzog (Het Huis van Cultuur en Bestuur): bij aanvang word je ingedeeld in een groep en onder begeleiding van een gids ga je op pad!
 

Doe mee!

Wil je graag meedoen en woon je in Sappemeer?

  • Theatermaker Karin Noeken zoekt bewoners die vroeger op stap gingen in discotheek Avenue en daar mooie verhalen over hebben.
  • Spoken word artiest Hugo aka Wordbites is op zoek naar bewoners die graag willen (leren) schrijven en performen.
  • Theatermaker Leonne de Jong zoekt jongeren die in Sappemeer wonen en mee willen doen met een scene in de voorstelling.
  • Choreograaf Gaja Rupnik Caruso zoekt bewoners van St Jozef die mee willen dansen in de voorstelling.
  • Verder zoeken we mensen met een bijzondere verzameling voor een expositie in Kielzog tijdens de voorstelling.

Voldoe je aan één van bovenstaande beschrijvingen en wil je meedoen of meer informatie? Geef je dan op bij cultuurcoach Henriëtte Hutteman via h.hutteman@kielzog.nl

Volg De Wijk De Wereld

Andere mensen bekeken ook