Theo Nijland

Ontboezemingen van een blij mens

Theo Nijland behoort tot het best bewaarde geheim van de Nederlandse cabaret- en muziekwereld. Want hoewel hij al jaren de mooiste liedjes schrijft en zeer gewaardeerd wordt, is hij bij het grote publiek nooit volledig doorgebroken. Wie weet heeft Nijland hierdoor altijd zijn authenticiteit behouden. Op donderdag 23 februari staat Nijland bij ons in het theater met zijn tour Ontboezemingen van een blij mens, een voorstelling vol prachtige liedjes.

Theo Nijland won in 2019 de Poelifinario voor zijn theaterprogramma En de rest is onzin. Eerder ontving hij al de Annie M.G. Schmidtprijs en de Groenman-taalprijs.

In Ontboezemingen van een blij mens rijgt Nijland fabelachtige nummers uit zijn rijke oeuvre aaneen met tragikomische verhaaltjes."

NRC ★★★★

Den fijn avondje Nijlanden. Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig: het graven in de kinderziel, schitterende liefdesliederen en de half gespeelde, half gemeende verontwaardiging"

Het Parool

De schatkist waaruit de zanger kan putten is groot en diep. Het is en blijft genieten wanneer Nijland, gewapend met zijn vleugel en zijn scherpe taal, de culturele wereld de les leest."

De Volkskrant ★★★★

Een aangename mix van ironie en ontroering."

Trouw ★★★

Volg Theo Nijland