The Wieners

The Wieners play Hank Williams

Fifties tributeband The Wieners brengt een ode aan Hank Williams, de eerste superster van de countrymuziek. Hij is een van de succesvolste artiesten aller tijden, met wereldhits als Jambalaya, Hey Good Lookin’, Your Cheatin’ Heart en I Saw The Light.

The Wieners kropen eerder in de huid van The Everly Brothers en Buddy Holly. Met dezelfde precisie ontleden ze nu de muziek van Hank Williams. Er wordt gezongen en gespeeld in zijn originele stringband line-up met twee gitaren, steelguitar, contrabas en viool. De vaste bandleden bespelen in deze show daarom alle drie een ander instrument dan gebruikelijk.

Zoals je van The Wieners gewend bent, wordt de muziek weer voorzien van mooie, grappige en tragische anekdotes – en die zijn er meer dan genoeg te vertellen over Hank Williams.

Een must voor alle liefhebbers van country, Americana en rock’n’roll. Zó dicht bij het origineel heb je Hank nog nooit gehoord, uniek in Europa!

Jaap Wijn – zang & elektrisch gitaar | Rob Roemers – zang & steel guitar | Jan Timmermans – zang, akoestisch gitaar & snare drum Erwin Meijdam – zang & contrabas | Nico Dezaire - fiddle