Teun Toebes (nummer 1 bestsellerlijst)

VerpleegThuis

Na het grote succes van zijn boek VerpleegThuis waarmee hij op 1 debuteerde in de bestsellerlijst en er ruim 50.000 verkocht in de eerste drie weken, breidt Teun Toebes zijn missie uit naar de theaters van Nederland.

Teun is 22, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis, waarom? Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet hij dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Daarom wil Teun juist nu ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. Om dit doel te bereiken gaat hij ver, heel ver.

Gesloten afdeling

Meer dan een jaar geleden besloot hij zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis in Utrecht. In het verpleeghuis krijgt hij antwoorden op vragen zoals “Hoe je onderdeel kan uitmaken van elkaars wereld met dementie?” en “hoe wil hij later zelf zijn leven inrichten als het zover is?”. Zoals Teun het zelf zegt: “Nu is het een verpleeghuis maar we moeten het een verpleegTHUIS maken”.

Een interactieve show

In het verlengde van zijn boek schetst Teun an de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes een nieuw mensbeeld van mensen met dementie. Als je anders gaat kijken zal niks meer hetzelfde zijn. Mensen met dementie blijven namelijk net als jij en ik, mens voor altijd! De show zal interactief zijn omdat het grote doel is dat de mensen geholpen moeten worden bij het ‘Nieuwe Denken’, dit zal vanzelfsprekend tot mooie, verrassende en hilarische gesprekken leiden. De grote ‘Waarom’ vraag maakt bestaande situaties ineens heel anders… VerpleegThuis ‘Live’ is niet alleen de meest ontwapenende show die je gaat zien, het is een ‘lifechanger’; de kans dat de show over jouw toekomst gaat is één op vijf.

Volg Teun Toebes (nummer 1 bestsellerlijst)