Steyn de Leeuwe

Tofu Cowboy (met gratis inleiding)

Tofu Cowboy is een muzikale tragikomische onemanshow over mensen die niet meer mee kunnen komen in de vaart van de huidige maatschappij. Over de dunne grens van wanneer je een zorgverlener en wanneer je juist zorgbehoevend bent. Over de stemmen in ieder zijn hoofd en over de eenzaamheid die ons verbindt.

In de corona-tijd moest acteur Steyn de Leeuwe op zoek naar ander werk. Want op het toneel staan mocht niet meer. Hij besloot te gaan werken in de zorg. De enige beroepsgroep die nog wel applaus kreeg. Hij dompelde zich onder in de psychiatrie. Daar hielp hij een jaar lang een groep mensen, maar kreeg steeds meer last van de stemmen in zijn eigen hoofd.

Tofu Cowboy is een krankzinnige, virtuoze, muzikale, borderline, onemanshow. Na afloop vraag je je af, wie is er nou eigenlijk gek?

Gratis inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding. We raden je aan hier heen te gaan om een beter beeld van de voorstelling te krijgen. De inleiding vindt plaats in de foyer van Kielzog.

Met zijn innemende mix van spel, poëzie en muziek trekt De Leeuwe het publiek direct zijn verhaal in en laat hij de toeschouwers niet los tot hij is uitverteld."

NRC ★★★★★

Steyn de Leeuwe heeft een enorme energie, apenkooit over het podium en zet een behoorlijke stem op."

de Volkskrant ★★★★

Concept, tekst en spel: Steyn de Leeuwe | Regie: Titus Tiel Groenestege | Composities: Stathis Elio | Lichtontwerp: Yuri Schreuders | Muzikaal advies: Eef van Breen | Vormgeving en kleding: Nola van Timmeren