Solo Stories presenteert: Sonny Boy

Sonny Boy

In het jaar dat het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl 20 jaar bestaat, brengt productiethuis Solo Stories een monoloog gebaseerd op deze internationale bestseller. Gespeeld door Tarikh Janssen, bekend van o.a. The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge.

Sonny Boy vertelt de waargebeurde levens- en liefdesgeschiedenis van Rika van der Lans en Waldemar Nods die elkaar in 1928 ontmoeten. Hun liefde voor elkaar is omstreden: zij is een oudere gehuwde Nederlandse vrouw met vier kinderen en hij een jonge Surinaamse student. Als student en kostganger trekt Waldemar bij Rika in. Als ze een half jaar later zwanger blijkt te zijn, is het schandaal niet te overzien. Toch slagen ze erin ondanks armoede en discriminatie een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoon Waldy, alias ‘Sonny Boy’. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en besluiten ze Joodse onderduikers in huis te nemen, met alle consequenties van dien.

De voorstelling
In de voorstelling komen Rika en Waldemar Nods wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waarin hij niet altijd even welkom was. Waarom was hij hun Sonny Boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

Intieme solovoorstelling met Tarikh Janssen geeft nieuwe laag aan succesboek Sonny Boy"

De Telegraaf

Tarikh Janssen brengt het levensverhaal van Sonny Boy heel dichtbij"

Theaterkrant

Integere vertelling met belangrijke lessen van vroeger, voor nu"

Musicalsites.nl

Spel: Tarikh Janssen | Regie: Benno Hoogveld | Script: Manoushka Zeegelaar Breeveld | Muziek: Rik Ronner | Decorontwerp: Paul Boereboom | Lichtontwerp: Jasper Nijholt | Kostuums: Glenn Hewitt | Techniek: Martijn Passchier

Volg Solo Stories presenteert: Sonny Boy