Släpstick

Schërzo

In de eigenzinnige theatershow Schërzo is niets wat het lijkt. De vijf muzikale alleskunners nemen je mee op een kolderieke trip langs de meesterwerken van Rossini, Brahms, Saint-Saëns, Gershwin en vele andere illustere componisten. Op onnavolgbare wijze (be)speelt het vijftal de grote klassiekers en eert en passant comedy-helden als Victor Borge, Mini & Maxi, Danny Kaye en Charlie Chaplin. 

Waar de muziekterm ‘scherzo’ (Italiaans voor scherts, grap) staat voor een kort, levendig stuk, rekt Släpstick met Schërzo deze definitie graag nog een eindje verder op. Want als fysiek theater en topmuzikanten met veel gevoel voor timing en humor samenkomen, kun je een jodelende Schubert in een buikspreek-battle met Beethoven, een snelheidsduivel op de contrabas en natuurlijk de ’21 meesterwerken in 1 minuut’ verwachten.

Ervaar nu zelf het grenzeloze universum van Släpstick, met hun duizelingwekkende hoeveelheid instrumenten, bejubelde theatrale vondsten en klassieke muziek op het hoogste niveau.

Over Släpstick
Met de eerdere theatershows Släpstick en The Roaring Twenties maakten de vijf muzikale clowns van Släpstick nationaal en internationaal furore. Met uitverkochte zalen van Nederland tot NieuwZeeland, ovationeel applaus en een prijzenregen als resultaat. Släpstick’s nieuwe show Schërzo vierde haar wereldpremière in Edinburgh in de zomer van 2023, waarna concerten in Duitsland en Zuid-Korea volgden.

Amazing is an understatement."

theQR.co.uk ★★★★★

Släpstick creates an immersive musical universe where hilarity and artistry coexist."

One4Review ★★★★★

Five musicians, a plethora of instruments and a wealth of silliness make for a fabulous 1,5 hour’s entertainment."

Threeweeks ★★★★★

Cast: Willem van Baarsen, Jon Bittman, Rogier Bosman, Sanne van Delft, Jaap Rovers | Concept, script, arrangementen & composities: Släpstick | Regie: Stanley Burleson, Karel de Rooij | Decor: Ellen Windhorst | Kleding: Jan Aarntzen | Techniek: Kevin Baaij & Benjamin Brandt | Producent: Stichting de Wereldband i.s.m. Amsterdam Artist Management