Rob Mostert Hammond Group

Memphis Blues & Soul

Met Memphis Blues & Soul gaat de Rob Mostert Hammond Group terug naar het zinderende zuiden van Amerika, naar Memphis Tennessee. Hier ligt de bakermat van de blues waar Robert Johnson op de kruising van Highway 61 en Highway 49 zijn ziel aan de duivel verkocht in ruil voor zijn virtuositeit op gitaar.

Memphis als plaats waar BB King zijn eigen club oprichtte in de beroemde Bealestreet en Al Green de soulmusic predikt in zijn eigen gospelkerk. Waar het paleis van Elvis ‘Graceland’ staat, de bekende Gibson Guitar Factory is gevestigd en waar het allemaal begonnen is met Sun Records en het bekende Staxlabel. De stad waar Martin Luther King werd vermoord en waar het National Museum of Civil Rights duizenden ­bezoekers per jaar trekt.

Rob Mostert speelde zelf in 2012 en 2014 in deze broeierige stad in bekende ­venues als BB Kingsclub, New Daisy’s Theatre en Alfreds. Hij jamde op straat met lokale blueshelden en maakte ­opnames in de wereldberoemde Sun Studio waar de tijd heeft stilgestaan. Memphis maakte op hem en zijn muzikanten zoveel indruk, dat het al vanaf het begin duidelijk was dat Memphis Blues & Soul er moest komen.

De bezetting: Rob Mostert (Hammond B3), Lo van Gorp (zang), Chris Strik (drums), Jurriaan Suring (gitaar), Wouter Schueler (saxofoon), Frans Cornelissen (trombone) en Michael Simon (trompet).