Pier21

Avond

We willen allemaal het mooiste levenseinde voor onze ouders. Daar hebben we veel voor over, maar lukt het ons? Over de dilemma’s rondom mantelzorg en voltooid leven heeft het Friese theatergezelschap Pier21 een bijzondere voorstelling gemaakt, die al veel heeft losgemaakt.

Anneke heeft op latere leeftijd in Theo een nieuwe liefde in haar leven gevonden. Samen proberen ze Annekes vader en moeder een waardige laatste levensfase te laten beleven. Maar Daniël en Wimmy hechten aan hun autonomie en hun levenslange band: zij kiezen ervoor samen vrijwillig hun voltooide leven te beëindigen.

Avond is een tragikomedie over vier mensen vol liefde en onderlinge verbondenheid, die hun goede bedoelingen zien smoren in de grillen van het leven. Een hartverwarmende voorstelling over mantelzorg en voltooid leven gespeeld door twee rasacteurs vol levenslust: Joke Tjalsma en Paul R. Kooij. Met teksten van Bouke Oldenhof en geregisseerd door Jos Thie.

Na een bijzonder succesvolle tournee in 2019  met 12.000 bezoekers langs theaters, dorpshuizen en instellingen van de gezondheidszorg, keert Avond in 2025 terug.

Een staaltje hogeschool acteren. Razendknap."

Theaterkrant

Grote herkenbare thema’s op weergaloze wijze luchtig verpakt."

Sneeker Nieuwsblad

Het is gelukt een zwaarmoedig onderwerp als vrijwillig levenseinde zo licht als een veer in te kleuren."

Leeuwarder Courant