NNO-kamermuziek: Duo Ambiguity

Anna Britala en Isaac Albeniz met werken van o.a. Albeniz, Kreisler en Dvořák

Voor ons klassieke programma is Kielzog een samenwerking aangegaan met het NNO. We zijn er trots op dat topmusici van het NNO ook in Hoogezand te bewonderen zijn. Deze middag in onze theaterzaal: Duo Ambiguity. 

Anna Britala
Violiste Anna Britala is een ervaren kamermusicus in diverse ensembles. Ze is geboren in Letland en begon haar professionele studie op 6 jarige leeftijd aan de muziekschool Emīls Dārziņš met leraar Igors Doriņš. Haar carrière zette Anna voort aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert waar ze in 2013 haar Bachelor behaalde. Ze ging verder aan het Utrechts Conservatorium met Elizabeth Perry en haalde daar in 2016 haar Master. Naast deze studie heeft ze ook een jaar compositie gestudeerd en gespeeld in vele jeugdorkesten en deelgenomen aan festivals (Gustav Mahler Jugendorchester, Lucerne Festival Academy, St Lawrence String Quartet Seminar, het Grachtenfestival en de Gaudeamus Muziekweek). Tegenwoordig speelt Anna als violiste in het Noord Nederlands Orkest en werkt ze mee aan verschillende eigentijdse en kamermuziek projecten.

Isaac Albeniz
De Spaanse componist en pianist Isaac Albeniz is geboren in Catalonië. Hij kreeg op zijn 6e jaar al pianoles in Parijs. Hij studeerde verder in Madrid, Leipzig en Brussel. Albeniz vestigde zich in 1883 in Barcelona en besloot voortaan Spaanse muziek te schrijven. Hij werkte ook in Londen als dirigent en componeerde opera’s in Parijs.