NNO-kamermuziek: Abel Ensemble

Voor ons klassieke programma is Kielzog een samenwerking aangegaan met het NNO. We zijn er trots op dat topmusici van het NNO ook in Hoogezand te bewonderen zijn. De concerten vinden plaats in de kleine theaterzaal en worden verzorgd door kleine ensembles. Ontmoet het Abel Ensemble met Joost van Rheeden (klarinet), Sergei Bolotny (viool) en Keiko Sakuma (piano).

Programma: virtuose topwerken van o.a. Ysaye, Stravinsky en Bartok

Ysaye (1858-1931) violist, dirigent en componist studeerde viool bij Wieniawski in Brussel. Hij maakte vele reizen als violist en richtte zijn eigen strijkkwartet en orkest op en hijbehoorde tot de grote virtuosen van zijn tijd.

De Hongaarse componist Bela Bartok groeide door de regelmatige politieke verschuivingen op met vele talen en muzikale invloeden. Hij raakte bevriend met Kodály. Zijn composities bezitten een geheel eigen stijl, vermengd met elementen uit de volksmuziek, vooral ritmisch.

NNO Compleet = 6 x NNO Kamermuziek voor gereduceerd tarief!

Per concert bedraagt de entree € 11,- Maar met het NNO-kamermuziek abonnement kun je alle 6 concerten bijwonen voor slechts € 55,- Het abonnement is NIET PERSOONSGEBONDEN. Dus als je een keer niet kunt, leen je je abonnement die keer gewoon aan een bekende uit.

De NNO-concerten vinden plaats op:
Zondag 16 oktober 2022
Zondag 27 november 2022
Zondag 18 december 2022
Zondag 29 januari 2023
Zondag 26 februari 2023
Zondag 23 april 2023

Volg NNO-kamermuziek: Abel Ensemble