NNO-kamermuziek

Metis pianokwartet

Voor ons klassieke programma is Kielzog een samenwerking aangegaan met het NNO. We zijn er trots op dat topmusici van het NNO ook in Hoogezand te bewonderen zijn. De concerten vinden plaats in de kleine theaterzaal en worden verzorgd door kleine ensembles. Ontmoet het Metis Piano Kwartet met Justyna Mrozek (viool), Kristin Stets (altviool), Florent Maigrot (cello) en Victoria Dmitrieva (piano).

Programma: werken van Chausson en Mendelssohn

Het Metis Duo, vernoemd naar de Griekse godin van wijsheid en magie, is uitgebreid met twee andere jonge musici van het NNO tot pianokwartet. Zij hopen met deze bijzonder mooie kwartetten magische momenten voor de luisteraar te creëren die voor langere tijd zullen blijven doorklinken.

Chausson (1855-1899), componist en advocaat en de meest getalenteerde van zijn tijd, hoorde bij de “bande à Franck”, de kring rond Cesar Franck, die na 1870 vernieuwing van de Franse muziek nastreefde. Vanaf zijn 19e jr. kwam hij in aanraking met muziek van o.a. Beethoven en Schubert. Hij was een groot artistiek talent maar studeerde rechten aan de Sorbonne. Vanaf 1879 ging hij naar het conservatorium en kreeg les van Franck. Hij was ook gefacineerd  door Wagner en bezocht al zijn opera’s. Hij schreef vele soorten muziek, vooral vocaal. Het kwartet dat u gaat horen schreef hij in 1897. In 1899 reed hij met een fiets vanaf een heuvel tegen een muur en overleed. Hij liet vele onafgemaakte composities na.

NNO Compleet = 6 x NNO Kamermuziek voor gereduceerd tarief!

Per concert bedraagt de entree € 11,- maar met het NNO-kamermuziek abonnement kun je alle 6 concerten bijwonen voor slechts € 55,- Het abonnement is NIET PERSOONSGEBONDEN. Dus als je een keer niet kunt, leen je je abonnement die keer gewoon aan een bekende uit.

De NNO-concerten vinden plaats op:
Zondag 16 oktober 2022
Zondag 27 november 2022
Zondag 18 december 2022
Zondag 29 januari 2023
Zondag 26 februari 2023
Zondag 23 april 2023

Volg NNO-kamermuziek