Nathalie Baartman

Breek

Sterke observaties, fascinaties en hilarische persoonlijke verhalen. Laat je meeslepen in de wereld van deze eigenzinnige cabaretière uit Twente.

Termen als ‘bijzonder’ en ‘eigenzinnig’ zijn een understatement bij de Twentse cabaretière, maar aanstekelijk is haar onderkoelde humor zeker. ‘Breek’ is een subtiel-hilarische voorstelling over ontheemd zijn. Met het ongemak van stilte, op het randje van de gekte.
“Mensen denken van mij dat ik elke avond om elf uur mijn moestuin inloop om al mijn courgettes persoonlijk welterusten te wensen”, aldus Nathalie Baartman.

Ze zegt: ‘Neem een “breek”, joh. Verstil de gewoonte, troost de verwarde mens en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Bevrijd haar. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.

“Een expressieve speler die je door de intensiteit van haar spel voortdurend meeneemt in haar belevingswereld. Baartmans verhalen fascineren en bevatten poëtische en vervreemdende zinnetjes.”  NRC Handelsblad ***

Volg Nathalie Baartman

Andere mensen bekeken ook