Maartje en Kine

SNEEUWBEESTEN (reprise)

In SNEEUWBEESTEN doen Maartje en Kine er alles aan om de ‘julehygge’ (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland.

Eigenlijk is ‘julehygge’ (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revue-spektakel propvol sinistere sprookjes, inheemse goden, nostalgie, kolder en bizarre midwinterrituelen van Zuid-Engeland tot Peru. De unieke samenwerking met lokale koren maakt SNEEUWBEESTEN tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten! SNEEUWBEESTEN is een voorstelling voor volwassenen, maar is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Over Maartje en Kine
Je kunt deze podiumbeesten kennen van de NTR-documentaire Maartje & Kine Buigen Niet – over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd. Maartje en Kine zijn fameus voor hun Miniconcerten voor Alleenstaanden en hun optredens bij onder andere Top 2000 a gogo, Tijd voor Max en Opium op Oerol. Ze treden zowel op bij Podium Klassiek als voor de popliefhebbers op Lowlands, Zwarte Cross en Paaspop.