Lynne Hanson (Can)

Lynne Hanson is een in Ottawa gevestigde, Americana-songwriter die bekend staat om haar energieke roots-gitaar live-optredens met een authenticiteit die even vermakelijk als ontwapenend is. Te stoer voor folk en te blues-beïnvloed voor country.

Haar harde levendige muziek heeft haar de bijnaam ‘Canada’s Queen of Americana’ opgeleverd. En hoewel haar diepe, bluesachtige sound vergelijkingen heeft met Lucinda Williams en Gillian Welch, is het de poëzie van haar teksten die haar echt onderscheidt.

De productieve songwriter heeft tijdens haar 18-jarige solocarrière negen studioalbums en twee dichtbundels uitgebracht. Ze toerde uitgebreid door Noord-Amerika, Europa en het Verenigd Koninkrijk, en verscheen op toonaangevende internationale festivals, waaronder Take Root (Nederland), Glasgow Americana (Schotland), Maverick Festival (VK), Kerrville Folk Festival (VS) en Winnipeg Folk Festival (Canada).

Club Americana abonnement
Ook dit seizoen hebben we weer veel Americana-concerten. Sluit je aan bij Club Americana en bezoek alle 6 concerten voor een gereduceerd tarief! Per concert bedraagt de entree € 20,- Maar met het Club Americana abonnement kun je alle 6 concerten bijwonen voor slechts € 75,-. Het abonnement is NIET PERSOONSGEBONDEN. Dus als je een keer niet kunt, leen je je abonnement die keer gewoon aan een bekende uit.