LOOK: dertig jonge theatertalenten

Gebied-B, Theater de Steeg, Jonge Harten Theaterfestival en De Noorderlingen

Dertig jongeren staan op het toneel, gescout in stad en ommeland en komen samen in LOOK om zich te buigen over de betekenis van de norm en de waarde hiervan. Een beeldende voorstelling vol humor en beweging, geïnitieerd vanuit Gebied-B, Theater De Steeg, Jonge Harten Theaterfestival en De Noorderlingen.

Over LOOK

LOOK gaat over de noodzakelijkheid en waanzin van de norm. Over datgene wat er gebeurt met mensen die zichzelf niet binnen bepaalde regels en tradities willen of kunnen puzzelen. Vol overgave zoomt de groep in op de pracht van verschillen en zoomt uit naar de wereld waarin men meer en meer op elkaar wil lijken.

De norm

In een klinische ruimte opgebouwd uit regels en tegels verzamelt een groep jonge mensen. Ze gaan het experiment aan en onderwerpen zichzelf en elkaar aan een norm. De norm. Dat wat de meeste mensen denken, vinden of doen. Voor ze het goed en wel doorhebben katapulteren ze zichzelf een surrealistische wereld in. Een wereld waarin onbegrijpelijke afspraken, ongeschreven wetten en beperkende keurslijven de scepter zwaaien. Wie is in staat om zijn eigen grenzen te bewaken en wie raakt er verstrikt in een web van andermans mening en oordeel.

Wordt de soms verkrampte zoektocht naar identiteit ons onmogelijk gemaakt omdat we ons opsplitsen in ‘wij’ en ‘zij’? LOOK onderzoekt.

Spel: Alex, Anna, Alex, Bente, Bluma, Britt, Céline, Djoy, Dylan, Eerin, Foske, Franka, Hakam, Ida, Joan, Keith, Lars, Luna, Maaike, Madelief, Mame, Marin, Mayra, Milo, Nicky, Pascha, Rebecca, Roald, Rosan, Salma, Yordanos en anderen | Regie: Gregory Caers | Kostuums en vormgeving: Gerbrand Bos | Techniek: Herman van Keulen | Lichtontwerp: Wil Frikken | Productie: Nathalie Roux | Publiciteit: Stèfanie Feijen en Amarins Elzinga | Conceptmakers Project LOOK: Karlijn van Benthem, Sara Scholten, Karin Noeken en Lotte Lohrengel

Volg LOOK: dertig jonge theatertalenten