Joost Spijkers

SPIJKERPALEIS

Dit seizoen tourt Joost Spijkers met zijn band door het land met de nieuwe show: SPIJKERPALEIS. Een man verdwaalt in het SPIJKERPALEIS tussen alle spiegels. In het doolhof van spiegels ziet Joost zijn geliefden, ouders, kinderen, vriend en vijand en ziet daarmee: zichzelf. De mens bestaat immers bij de gratie van de mensen die hem omringen. ‘Ik ben door jou’. Daarom is eenzaamheid zo’n genadeloos gif. Omdat Joost zich realiseerde dat zijn leven na iedere ontmoeting anders was dan ervoor, verdienen ze allemaal een lied. 

Joost Spijkers zingt, speelt, danst en vertelt. Titus Tiel Groenestege is de regisseur, de teksten zijn opnieuw van Peer Wittenbols. De sfeervolle muziek, soms weemoedig, dan weer uitbundig, bestaat uit bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuw geschreven composities van Arend Niks, Stanislav Mitrović, Andreas Suntrop en Joost Spijkers.

Aanstekelijk portret van een man die hartstochtelijk van het leven houdt."

NRC ★★★★

Poëtisch, grappig en melancholisch muziektheater."

Scènes ★★★★

SPIJKERS brengt zoveel meer dan een theaterconcert omdat Joost zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk."

De Groene Amsterdammer

Producent: Stichting de Werelddansfabriek | Met: Joost Spijkers, Arend Niks, Andreas Suntrop, Stan Mitrovic | Regie en beeld: Titus Tiel Groenestege | Tekst: Peer Wittenbols, Joost Spijkers | Muziek: o.a. Joost Spijkers, Stan Mitrovic, Arend Niks en Andreas Suntrop | Productie en management: Amsterdam Artist Management, Elselinda Schouten

Volg Joost Spijkers