Internationaal Danstheater

Femmes

Het Internationaal Danstheater (IDT) is één van de oudste dansgezelschappen van  Nederland. Vanaf 1961 was het een gezelschap dat folklore dansvoorstellingen met  livemuziek produceerde om zo de verschillende, wereldwijde dansculturen een podium te  geven. 

Kwaliteit en authenticiteit waren hierbij de uitgangspunten. Om dit te waarborgen  werden choreografen en muzikanten vanuit alle werelddelen aangetrokken om het  authentieke materiaal over te dragen op de dansers en musici. Met respect naar de cultuur en het volk werd gestreefd naar een zo authentiek mogelijke weerspiegeling.

Femmes
Met de voorstelling Femmes brengt directeur Desiree Rebel het gezelschap vol passie terug naar de Nederlandse theaterzalen. Een voorstelling die het rijke culturele verleden in ere houdt en daarnaast de schoonheid en kracht van vrouwen wereldwijd toont, onafhankelijk van in wat voor politieke omstandigheden zij leven. Live wordt het dagelijkse leven getoond als achtergrond of décor van de dans, waardoor de voorstelling wordt beleefd als een dansende documentaire.

Wereldse avond in het Grand Café
Maak je avond compleet en boek voor € 32,50 p.p. een Wereldkeuken Diner! Zo kom je voorafgaand aan de voorstelling helemaal in de wereldse sferen. Menu: 3-gangendiner met gerechten uit de wereldkeuken. Reserveer hier een tafeltje of bij het afrekenen van je tickets (vol = vol).

Dans Club abonnement
Dans staat dit seizoen centraal in heel Kielzog, dus ook in het theater. Om 9 dansvoorstellingen te bezoeken bedraagt de totaalprijs € 221,-. Maar met het Dans Club abonnement kun je alle 9 voorstellingen bijwonen voor slechts € 175,-. Het abonnement is NIET PERSOONSGEBONDEN. Dus als je een keer niet kunt, leen je je abonnement die keer gewoon aan een kennis uit.

Regisseur/artistiek leider: Desiree Rebel | Zakelijke leiding: Jan Rebel | Muziek/componist: Floor Minnaert | Balletmeester/repetitor: Lucia Lakatosova | Lichtontwerp: Pelle Herfst | Zangeres: Rolinha Kross | Actrice: Julia Herfst | Dans: wisselende spelers