Productiehuis Mevrouw Ogterop

Ik zou liever Angel heten

Een theatraal feest, waarin personages, teksten, kostuums en situaties elkaar op hoog tempo afwisselen. Who is afraid of Virginia Woolf meets Festen meets Twee Stemmen (van Jeroen Willems). Actualiteit wordt afgewisseld met menselijkheid, liefdesperikelen en nachtelijke stiltes. 

Een stel krijgt in hun vakantiehuisje onverwacht bezoek van twee andere koppels. Er ontstaat een ongemakkelijke situatie; niet iedereen kent elkaar. Ze eten, drinken, drinken, drinken en praten. Leven ze wel hun ware leven? Zijn ze geworden wie ze wilden worden? Of verschuilen ze zich achter de rol die ze nu eenmaal toegewezen hebben gekregen in het leven? Naarmate de avond vordert worden de gesprekken intenser en intiemer.

Lotte Dunselman en Wouter van Oord spelen Ik zou liever Angel heten. Zij transformeren voortdurend van het ene personage naar het andere.

Tekst: Jibbe Willems | Met: Lotte Dunselman, Wouter van Oord en live muzikanten
Publiciteitsfoto: Miek Uittenhout

Productiehuis Mevrouw Ogterop
Productiehuis Mevrouw Ogterop is opgericht door Schouwburg Ogterop in Meppel met als doel om ook in Drenthe professionele voorstellingen te ontwikkelen. De producties die het productiehuis maakt zijn toneelmatig, eigenzinnig, met een maatschappelijke relevantie en met oog voor kwaliteit. De artistieke leiding is in handen van Lotte Dunselman.

Serie
‘Ik zou liever Angel heten’ is onderdeel van een serie van drie voorstellingen over toneelspelen die Dunselman binnen het productiehuis Mevrouw Ogterop ontwikkelt. De eerste, ‘Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed’ (naar een tekst van Magne van den Berg) ging over de rol van de actrice in een theaterwereld waarin de meeste belangrijke posities nog altijd door mannen worden vervuld.

Volg Productiehuis Mevrouw Ogterop