Sportcollege met Michel Boerebach en Marnix Kolder

Hoop doet leven

In sportcollege Hoop doet leven verhaalt ex-topvoetballer Michel Boerebach, samen met interviewer Eddy van der Ley, over zijn levenslessen. Ondersteunend door beelden is dit een voorstelling over voetbal, de dood en het leven.

Michel Boerebach speelde tégen Diego Maradona en mét Romario, Wim Kieft en Gerald Vanenburg. Maar hij werd vooral bekend door het ongeluk waarbij zijn twee zoontjes Lesley en Sven om het leven kwamen. De ex-topvoetballer van PSV, Go Ahead Eagles, Roda JC en FC Twente ging door een diep dal, maar overwon grotendeels die zware mentale inzinking. In theatercollege Hoop doet leven verhaalt Boerebach, aan de hand van interviewer/schrijver Eddy van der Ley, over zijn levenslessen. Met hem bracht hij Hoi papa, de herrijzenis van Michel Boerebach uit, een boek over rouw, veerkracht, vriendschap, hoop en liefde. Het theatercollege is de belichaming van de sfeer uit het boek.

Marnix Kolder en Gersom Klok

Ook Marnix Kolder, ex-spits van onder meer Veendam en FC Groningen, schuift aan. Net als Gersom Klok, speler van HHC Hardenberg en de beste vriend van Michels zoon Lesley. Zij zijn Michel tot steun geweest in zijn donkerste dagen. ‘Ik heb ervaren dat, hoe diep je ook zit, je altijd kunt terugvallen op de hulp van de mensen om je heen’, weet Boerebach. ‘Zonder die vrienden was ik er niet meer geweest. Maar mede dankzij hen heb ik nog een toekomst.’ Het maakt Hoop doet leven tot een bron van inspiratie voor velen en, bovenal, tot een prachtig eerbetoon aan zijn zoontjes Lesley en Sven.