GRN – Groninger Festival

Zaterdag 19 november is Hoogezand dé plek voor liefhebbers van Groningen en het Gronings. Samen met Bibliotheek Hoogezand, Centrum Groninger Taal en Cultuur (CGTC) en Historisch Archief Midden-Groningen organiseert Kielzog de tweede editie van GRN. Van theaterzaal tot bibliotheek, het hele gebouw staat in het teken van Groningen. 

In deze tweede editie van GRN ervaar je het Gronings in de breedste zin: de Groninger taal, proza en poezië. Groninger landschap, historie en natuurlijk livemuziek. Met lezingen, verhalen en spelletjes worden deze aspecten van Groningen over het voetstuk gebracht. GRN bestaat dit jaar alleen uit een middagprogramma en is gratis te bezoeken in het Huis van Cultuur en Bestuur. Ook voor kinderen is er heel veel leuks te doen en te ontdekken over het Gronings.

Haide Bliksem Award 2022
De jury beslist welke Groninger afgelopen jaar het meest betekend heeft op cultureel gebied. Vorig jaar ging de Haide Bliksem Pries naar Alina Kiers, Carmen Schilstra en Rolf Schreuder voor het coronatheater dat ze begonnen in een boerenschuur in Oosterwijtwerd. Welk theatergezelschap, schrijver, kunstenaar, cultureel initiatief of liedjesschrijver gaat er dit jaar vandoor met de Haide Bliksem Pries?

Houd voor het volledige programma onze website in de gaten.