Fabian Franciscus

Lekker gezellig

Lekker gezellig is de derde theatershow van Fabian Franciscus. En hoewel deze sympathieke cabaretier vooral heel bang is voor alles, kun je maar beter om alles lachen, zo vindt hij zelf. Want dat is wel zo gezellig! 

Fabian Franciscus studeerde af met twee studies aan de universiteit, maar helaas bleek een succesvolle carrière toch niet zo makkelijk te realiseren. Zijn autisme en neiging tot angst stak hier ongetwijfeld een stokje voor, maar gelukkig heeft hij dit weten om te buigen tot zijn kracht. Als cabaretier heeft hij namelijk al twee succesvolle shows op zijn naam staan (waar van zijn show Vlafeest te zien is op Netflix), won hij het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam, speelde op zowel Zwarte Cross als Lowlands, behaalde de eerst plek op de Londense Comedy Store én was te gast bij De Slimste Mens.

Lekker gezellig

De luchtige titel Lekker gezellig verbergt zijn grote angst voor van alles in het leven. De dood bijvoorbeeld, want stel dat er opeens een piano uit de lucht valt en je daar net onder loopt? Of dat je allergisch bent voor de dood! Genoeg overpeinzingen voor Fabian Franciscus dus. Maar gelukkig heeft angst plaatsgemaakt voor acceptatie, en kan hij tegenwoordig ook lachen om al zijn angsten. Dat is tenslotte een stuk gezelliger!

Volg Fabian Franciscus