Tribute to Mahalia Jackson

Denise Jannah

Na het succes van de Mahalia Jackson Kerkentour, werd Denise Jannah gevraagd haar tour voort te zetten in de theaters. Denise Jannah vertolkt een selectie van de bekendste en de meest ontroerende nummers van the Queen of Gospel.

Met deze tour brengt Denise Jannah een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden. Zelf zei ze “I sing God’s music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues.”

Denise Jannah wordt bijgestaan door Danny van Kessel op piano, Pieter Althuis op bas en Walther Muringen op drums. Het decor zal passend ingekleurd worden

De in Suriname geboren zangeres Denise Jannah is de eerste Nederlandse muzikant die een platencontract tekent bij het vermaarde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. De contra-alt tourt over de hele wereld, staat zeven keer op North Sea Jazz en treedt op voor hoogwaardigheidsbekleders als koningin Beatrix en Prins Claus, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, de Surinaamse president Ronald Venetiaan, de Amerikaanse president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary Clinton en Nelson Mandela. Denise Jannah wint twee Edisons, een Golden Orpheus in Bulgarije en de Bata Anastasijević Award tijdens het Nisville Jazz Festival in Servië. In 2009 wordt de zangeres benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau."

Jazzhelden

Volg Tribute to Mahalia Jackson