Denise Jannah

Tribute to Mahalia Jackson

Zangeres, actrice, componiste, tekstschrijfster en zangpedagoge Denise Jannah vertolkt een selectie van de bekendste en de meest ontroerende nummers van the Queen of Gospel, Mahalia Jackson. 

Met deze tour brengt Denise Jannah een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden. Zelf zei ze “I sing God’s music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues.” Denise Jannah wordt bijgestaan door Danny van Kessel op piano, Pieter Althuis op bas en Walther Muringen op drums.

Over Denise Jannah
Denise Jannah werd geboren in Paramaribo. Stilistisch veelzijdig en thuis in meerdere talen, beweegt zij zich met artistieke vrijheid in jazz, soul, gospel, latin, r&b en wereldmuziek. Ze wordt geroemd om haar rijke en warme timbre, haar innemende podiumuitstraling en haar voortreffelijke timing, frasering en dictie.

Denise heeft opgetreden voor o.a. Koningin Beatrix en Prins Claus, Bill en Hillary Clinton en Nelson Mandela. In 2009 was ze een van de drie Winnie Madikizela Mandela-personages in Amandla! Fragments of Struggle, dat zowel in Amsterdam als in Johannesburg werd opgevoerd.

Volg Denise Jannah