Muk (2+)

De Grote Haay

Na het succes van 1, 2, 3, 4 Poppetje van Papier brengt jeugdtheatergezelschap De Grote Haay nu Muk naar het theater! Een beeldend en muzikaal feestje gebaseerd op de d(r)oldwaze avonturen van Dalmatiër Muk.

Muk gaat op zoek naar een tiende stip bij de boerderij. In deze inventieve voorstelling wordt het jonge publiek getrakteerd op een visueel feestje. Door klassiek poppenspel te combineren met moderne techniek als verborgen camera’s, greenscreen en een groot LED-scherm springt de kleine hond van de ene in de andere wonderlijke wereld.

De voorstelling wordt gespeeld door Aniek Stokkers en Dennis de Groot: acteurs en poppenspelers die ook nog eens de stippen van de hemel zingen. Ze waren al vaker samen te zien in de voorstellingen De Vriendelijke Draak, Poppetje van Papier en Vreemde Vogels. 

Boekenserie

Muk is een boekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder die de prentenboeken top-10 haalde van de Nationale Voorleesdagen 2021. Muk is vertaald in het Duits en het Chinees. Muk kan nogal onhandig zijn, maar zijn aandoenlijke goedwillendheid en zijn open blik op de wereld, maken het een hondje om van te houden.

Mooist is de scene waarin Muk een heuse transformatie doorgaat."

Theaterkrant

Peutervoorstelling 'Muk' verwondert ook volwassenen."

Musicalworld ★★★★