Brainpower (theatercollege)

The Story of Hip Hop

Hip Hop-fan van het eerste uur? In dit theatercollege vertelt rapper, MC en producer Brainpower alles over het ontstaan van Hip Hop, de invloeden uit talloze genres én het verhaal van iconen als Run DMC, Public Enemy, Tupac en Jay-Z tot aan Eminem en Drake. 

Iedereen, of je nu een kenner bent of niet, kan bij dit bijzondere theatercollege iets leren, geïnspireerd raken en zijn of haar hart ophalen. Aan de hand van bepalende fragmenten maakt Brainpower je samen met dj TLM op geheel eigen wijze deelgenoot van zijn eindeloze liefde voor Hip Hop.

Over Brainpower

Brainpower (Gert-Jan) groeide op in Alphen aan den Rijn, waar hij met hiphop en rap kennismaakte. Begin jaren negentig verhuisde hij naar de geboorteplaats van zijn moeder, Amsterdam. Hij ontwikkelde zijn talent door mee te doen aan talentenjachten, zogenoemde battles en open-micsessies, door eigen nummers te schrijven en op te nemen. In zijn carrière van 25 jaar bracht Brainpower tot nu toe 96 singles en 10 albums uit, won ruim 50 gouden/platina platen, scoorde onder meer met de monsterhit Dansplaat en had zelfs in Amerika met het nummer All The Same een College Rap Radio Top 5 notering. Brainpower is altijd een voorloper geweest in de Benelux en is daardoor blijvend relevant en een absolute ‘Legend in the game’.

Volg Brainpower (theatercollege)