Alex Roeka

NIEUWE DROMEN

In zijn nieuwe theaterprogramma NIEUWE DROMEN zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd.

Alex Roeka is dichter, songwriter en zanger. Ook wel voorzichtig ‘De Nederlandse Bob Dylan’ genoemd. Niet zoetgevooisd, wel heerlijke teksten. In het televisieprogramma De Wereld Draait Door maakte hij grote indruk in de serie ‘Guilty Pleasures’, met indringende en eerlijke vertolkingen van klassiekers als ‘Moeder’, ‘Zeg maar niets meer’ en ‘Huilen is voor jou te laat’.

‘Zo maak je een perfecte avond en trek je overal in het land volle zalen. Alex Roeka is Alex Roeka, onmiddellijk herkenbaar, en tekstueel misschien wel de beste van allemaal. Ga dat zien, hoor hem aan.’ Dagblad van het Noorden*****: