Alex Roeka

Rauwe genade

“Een verzameling rauwe romantiek, gedragen door een grommende, krakerige stem waar Tom Waits nog een puntje aan kan zuigen.” Zo staat het in de Theaterkrant. In Rauwe Genade neemt Roeka je mee naar een afgelegen Zeeuws dorp, waar hij zich noodgedwongen terugtrok.

Alex Roeka is dichter, songwriter en zanger. Ook wel voorzichtig ‘De Nederlandse Bob Dylan’ genoemd. Niet zoetgevooisd, wel heerlijke teksten. In het televisieprogramma De Wereld Draait Door maakte hij grote indruk in de serie ‘Guilty Pleasures’, met indringende en eerlijke vertolkingen van klassiekers als ‘Moeder’, ‘Zeg maar niets meer’ en ‘Huilen is voor jou te laat’.

Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp. Gevraagd en ongevraagd komen kennissen, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun herinneringen, vragen en verwijten. Ondertussen stevig gebruikmakend van de ijskast.
Deze situatie bleek een goede voedingsbodem voor het schrijven. Alex Roeka neemt je met liedjes en verhalen mee naar de landelijke rust.

‘Zo maak je een perfecte avond en trek je overal in het land volle zalen. Alex Roeka is Alex Roeka, onmiddellijk herkenbaar, en tekstueel misschien wel de beste van allemaal. Ga dat zien, hoor hem aan.’ Dagblad van het Noorden*****: