Trombone

Net als de trompet, de tuba en de hoorn is de trombone een koperinstrument. Bijzonder van de trombone is dat je er ook mooie glissando’s op kunt maken, glijden van de ene toon naar de andere. Met de schuif bepaal je de toonhoogte. Er zijn verschillende soorten trombones, de alttrombone kan behoorlijk hoog en de bastrombone heel laag. De tenortrombone zit er tussen in en is het meest gebruikelijke type.

Overal kom je de trombone tegen
De veelzijdigheid van de trombone is opvallend. Je ziet het instrument in de Harfa wereld, in de klassieke muziek maar ook in de lichte muziek. Met de trombone kun je overal terecht: in een popband, een Latingroep, in een big band, in een dixielandorkest, in een symfonieorkest of bij de fanfare of harmonie. In overleg met de docent kun je bepalen waar je je op wilt richten, bij Kielzog bieden we les in allerlei stijlen.
Leden van een fanfare, harmonievereniging of brassband binnen de gemeente Midden-Groningen krijgen korting op het lesgeld. Informeer bij Kielzog naar de mogelijkheden.

Kennismaken met de trombone?
Klik hier voor meer informatie over de actie 5 muzieklessen op één instrument door een vakdocent.

Indien een leerling van Kielzog Muziekschool lid wil worden of al lid is van een Harfa-vereniging uit Midden-Groningen, vergoed Kielzog de contributie tot een maximum bedrag van €120 per jaar.

Bij Kielzog Muziekschool kun je voor een gereduceerd tarief een instrument huren
(onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Docenten

Gerelateerde cursussen