Tekenen en schilderen

Ontdek en experimenteer welke teken- en schildertechnieken goed bij jou passen.

Deze cursus is voor zowel beginners als voor mensen die al vaker getekend en geschilderd hebben. Onderzoeken en uitproberen staan centraal in de lessen van Alida. Je krijgt hierin individuele begeleiding, aangepast op jouw niveau. We werken met verschillende teken- en schildermaterialen en besteden aandacht aan belangrijke beeldelementen zoals licht-donker, compositie en structuur. Zo ontwikkel je een brede basis van vaardigheden waarop je verder kunt bouwen.

Beginners starten met ons basisprogramma, waarin je begint met werken vanuit lijnen en stapsgewijs het hele kleurenpalet doorloopt. Op deze manier ontwikkel je niet alleen technische vaardigheden, maar ook een gevoel voor kleur en compositie.

Cursisten die al langer een cursus tekenen en schilderen volgen, werken vanuit een thema. Belangrijke elementen zijn: het onderzoeken van uitdrukkingsmogelijkheden en bereidheid om te experimenteren.
Natuurlijk kijken we in de lessen ook naar elkaars werk en naar het werk van kunstenaars. Het is leuk om met elkaar te leren en elkaar te inspireren. Onze cursus is dan ook een geweldige kans om jouw creatieve talenten te ontwikkelen en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van tekenen en schilderen.

Meld je aan voor tekenen en schilderen en ontdek jouw eigen stijl.

Docenten

Gerelateerde cursussen