Gitaar

Gitaarles bij Kielzog laat je kennis maken met alles wat de gitaar te bieden heeft, elektrisch of akoestisch. Gitaristen horen tot de meest vernieuwende creatieve geesten van deze tijd.

Geloof het of niet, maar de gitaar heeft de wereld voorgoed veranderd. Hoe zou het zijn geweest zonder alle rock- en blueshelden, singer-songwriters, metalheads en andere gitaristen van de afgelopen jaren? Gitaristen horen tot de meest vernieuwende creatieve geesten van deze tijd. Ook bij het Kielzog in Hoogezand is gitaarles erg populair.

Akoestische gitaren

Moderne akoestische gitaren zijn er in twee soorten – met stalen en met nylon snaren. Hoewel voor klassieke en flamenco muziek altijd nylon snaren worden gebruikt en stalen snaren zich beter lenen voor folk, blues, jazz en rock, is dat geen vaste regel. Je kunt met een akoestische gitaar uitstekend alleen muziek maken, maar het instrument leent zich ook bijzonder goed voor samenspel met andere instrumenten.

Elektrische gitaren

Alle elektrische gitaren hebben één ding gemeen: het element. Dat element zet het geluid (de trillingen) van de snaren om in een elektrisch signaal. Dit signaal wordt dan ingevoerd in een versterker en vervolgens via een luidspreker ten gehore gebracht. Ook met de elektrische gitaar kun je zowel individueel als samen met andere instrumenten goed uit de voeten.

Kennismaken met de gitaar?
Klik hier voor meer informatie over de actie 5 muzieklessen op één instrument door een vakdocent.

Docenten

Gerelateerde cursussen