Dwarsfluit

De dwarsfluit is een muziekinstrument dat aantrekkelijk is voor jong en oud. Als absolute beginner kun je al snel je eerste melodieën op de fluit spelen. Dat verklaart misschien voor een deel de grote populariteit van dit blaasinstrument. Een andere reden is misschien de mooie stralende klank van de dwarsfluit, bij Kielzog is dit instrument in elk geval altijd al heel geliefd geweest.

Een dwarsfluit bestaat uit een smalle rechte buis met drie onderdelen: het kopstuk met een lipplaat, het middenstuk met kleppen die door de vingers kunnen worden bewogen en als extraatje het voetje om nog lagere noten te kunnen spelen.

De dwarsfluit heeft een bereik van meer dan drie octaven. Vroeger werd er op houten dwarsfuiten gespeeld, tegenwoordig zijn de instrumenten meestal van metaal. Er zijn verschillende types dwarsfluiten, van hele hoge piccolo’s tot bijvoorbeeld de lage contrabasfluit.

In de lessen gaat het niet alleen om leren van blad te spelen, ook op het gehoor spelen, improvisatie en samenspel komt aan bod. En natuurlijk heel veel liedjes. Voor alle niveaus en alle leeftijden.

Het spelen in ensembles is gratis als je individueel muziekles volgt bij Kielzog. Voor zowel volwassenen als kinderen is er bijvoorbeeld de mogelijk om te spelen in het dwarsfluitensemble Dolce.

Leden van een harmonievereniging binnen de gemeente Midden-Groningen krijgen korting op het lesgeld. Informeer bij Kielzog naar de mogelijkheden.

Het is mogelijk om een dwarsfluit te huren bij Kielzog.

Kennismaken met de dwarsfluit?
Klik hier voor meer informatie over de actie 5 muzieklessen op één instrument door een vakdocent.

Indien een leerling van Kielzog Muziekschool lid wil worden of al lid is van een Harfa-vereniging uit Midden-Groningen, vergoed Kielzog de contributie tot een maximum bedrag van €120 per jaar.

Bij Kielzog Muziekschool kun je voor een gereduceerd tarief een instrument huren
(onder voorbehoud van beschikbaarheid).

Docenten

Gerelateerde cursussen