Boetseren

Ontdek hoe je jouw ideeën in klei kunt verbeelden.

Boetseren is het massief opbouwen van klei. Het plastische, kneedbare materiaal klei wordt door jouw handen gevormd tot een driedimensionale vorm. Werken met klei is het uitgangspunt maar we kunnen daarnaast ook met andere materialen (papier, was, hout, gips, natuurlijke materialen) de ruimtelijkheid verkennen.

In de cursus krijg je verschillende opdrachten. Dit kan gericht zijn op de waarneming (bijvoorbeeld met een model) maar kan ook een beroep doen op je voorstellingsvermogen en fantasie. Ook is er de mogelijkheid om een eigen idee uit te werken.

Tijdens het werken aan de opdrachten leer je vanzelf de technische kanten van het kleiproces, het experimenteren en vertrouwen op je vormgevoel. En het allerbelangrijkste bij boetseren: het goed kijken, kijken, kijken…..
Er wordt ook veel aandacht besteed aan de zeggingskracht van je werk.

Docent Jeanet vindt het belangrijk dat er met aandacht gewerkt kan worden en dat iedereen op zijn eigen wijze, de ideeën in o.a. klei kan verbeelden. Boetseren is een gezamenlijke ontdekkingsreis waarbij de cursus zich aansluit bij de behoeftes en wensen van de cursisten.

Docenten

Gerelateerde cursussen