Muziek

Gerdien Kuipers en Gretia Wierenga / Sebastian Demydczuk

In deze twee lessen nemen we een leuk bekend liedje als uitgangspunt. De kinderen leren tijdens de les eerst de melodie en de tekst. Ook de vaste leerkracht doet hier actief aan mee. Vervolgens worden er ritmes toegevoegd met gebruik van eenvoudige slagwerkinstrumenten als boomwhackers en emmers. Een leuke kennismaking met eenvoudige muziekinstrumenten! Spelenderwijs bouwen we gezamenlijk een compleet muziekstuk op.

Nadat de leerkracht de vaardigheden onder de knie heeft, kan de leerkracht meehelpen leiding te geven aan de groep. Door te participeren, zowel met het aanleren van de vaardigheden als met het helpen instructies te geven, ervaart de leerkracht hoe mooi en waardevol het is om samen muziek te maken.

Het inhoudelijke materiaal voor deze lessen is op maat gemaakt voor deze leeftijdsgroep. Onze AMV docent werkt samen met onze slagwerkdocenten om deze lessen vorm te geven: wij maken gebruik van de kennis en expertise van onze verschillende professionals binnen Kielzog om de kwaliteit van het muziekonderwijs te waarborgen.

Gerelateerde basisonderwijs projecten