Peter Cusiël

Afrikaanse djembé

Mijn Motto: Trommelen doe je met je handen, niet met je hoofd.

Ik ben geboren en opgegroeid in Groningen. Vanaf 1992 heb ik djembé-lessen mogen ontvangen van onder andere: Adama Dramé, Famadou Konaté, Hans Hoeksema, Mansa Camio, Mamady Keïta,
Ponda O’Brian en Sega Sidibé. In het jaar 2000 heb ik deelgenomen aan een cursus Deskundigheidsbevordering Wereldmuziekdocenten en van het LOKV en het Rotterdams Conservatorium een bevoegdheid ontvangen om djembé-lessen te verzorgen bij muziekscholen en culturele centra. In de jaren negentig heb ik jarenlang bij Stiggelbout Slagwerk in Groningen gewerkt. Daarnaast heb ik in het djembé-ensemble ‘Mandinka’ gespeeld waarin we een nauw samenwerkingsverband hadden met meesterdrummer Adama Dramé. Een hoogtepunt was een optreden in Burkina Faso in 2006 ter ere van zijn 40-jarig jubileum als Djembé fola. Andere bands waarin ik heb gespeeld zijn: Quest For Fire, Katakumbi en Agroma.

Vanaf 1996 geef ik djembé-lessen en verzorg ik, naast mijn werk bij Kielzog, cursussen en workshops bij organisaties, en op feesten en partijen.

Gerelateerde cursussen & lessen