Aftrap documentaireproject InBeeld

Documentaire project: Midden-Groningers InBeeld

Afgelopen zondag vond de eerste editie van InBeeld plaats in Het Kielzog. In dit bijzondere project worden de bijzondere verhalen van gewone inwoners van Midden-Groningen gedeeld. Afgelopen zondag stonden Hasan Klach en Arent Pot centraal, zij hun verhaal in twee mini-documentaires. Jan Henk de Groot presenteerde zijn nummers, geschreven voor deze middag en geïnspireerd op deze bijzondere verhalen. Beeldend kunstenares Dineke Oosting maakte twee portretten (letterlijk) in beeld en liet ze deze middag zien.

Deelnemer Hasan Klach vertelde hoe hij met zijn familie vanuit Syrie naar Groningen kwam, Nederlands leerde en begint met het opzetten van zijn eigen bedrijf.  Deelnemer Arent Pot vertelde over hoe hij kapper werd en dat bleef, tot op de dag van vandaag. Met zijn 90 jaar zou hij weleens de oudste kapper van de wereld kunnen zijn en hij werkt nog altijd met veel plezier. Met dank aan documentaire maaksters: Liefke Knol, Pauline Los en Margriet Westerhof, troebadoer Jan Henk de Groot en beeldend kunstenares Dineke Oosting.

De volgende editie van InBeeld is op zondag 15 december. Welke Midden-Groningers worden er dan InBeeld gebracht?

Nieuws Geplaatst op 01 oktober 2019