Cultuurcoaches van start

De gemeente Midden-Groningen vindt het belangrijk dat inwoners nog meer in aanraking komen met kunst en cultuur. Vandaar dat het team cultuurcoaches bij Kielzog per 1 januari is uitgebreid. Wat ze gaan doen?

Cultuur en onderwijs
Denk hier aan het aanbieden van het cultuurmenu: een compleet programma met workshops en theatervoorstellingen voor kinderen op de basisschool.

Cultuur en verenigingen/organisaties
De coach treedt op als een verbinder en richt zich op ondersteuning van alle (amateur)instellingen in de gemeente, zoals erfgoedinstellingen, muziek- en toneelverenigingen.

Cultuur en het sociaal domein
Denk bijvoorbeeld aan mensen die uit sociaal isolement geholpen worden of mensen die hun gezondheid verbeteren door middel van muziek of dans in groepsverband. Elke week komt bijvoorbeeld een groep ouderen samen om liedjes van vroeger te zingen. Dat is elke keer weer een feestje.

Het team
Rita de Beer – cultuurcoach scholen, Leonie Dijkema – cultuurcoach sociaal domein, Kees Jan Luursema – cultuurcoach instellingen en Joyce Smith als secretariële ondersteuning. Het team wordt gecoördineerd vanuit Kielzog in nauw overleg met de gemeente Midden-Groningen.

Nieuws Geplaatst op 28 januari 2019