Nieuwe cursussen digitale creativiteit

Door Marc Jansen (HS-Krant)

Het cursusaanbod van de muziekschool en de kunstwerkplaats van het Kielzog in Hoogezand telt 29 verschillende cursussen. 2 van de nieuwste cursussen zijn speciaal bedoeld voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar: ‘Games maken’ en ‘Muziek maken met de computer’.

Beide cursussen worden gegeven door Bram Terra. Hij specialiseerde zich op Academie Minerva in Groningen, waar hij met succes de opleiding Autonome Beeldende Kunst afrondde, in digitale technieken. Iets waarmee het Kielzog nadrukkelijk aan de slag wil. Al was het maar om het soms wat negatieve imago van gamen/ computeren om te buigen. De door Bram Terra geïnitieerde cursussen passen meer dan uitstekend in dit streven.

Games maken

In zowel de cursus ‘Games maken’ als de cursus ‘Muziek maken met de computer’ is plek voor 8 cursisten. “In de cursus ‘Games maken’ leren de deelnemers dat ze een game ook kunnen creëren en niet alleen hoeven te consumeren”, zegt Terra. “Ik wil dat ze beseffen hoeveel moeite het kost games te maken.”

“We gaan aan de slag met het programma Unity. De cursisten leren alles zelf te maken, het is geen LEGO-set dat ze slechts in elkaar hoeven te zetten. Omdat alle informatie Engelstalig is, is enig begrip van het Engels wel noodzakelijk. En omdat de cursisten zelf interacties gaan programmeren, is wat basiskennis van wiskunde ook wel handig.“
Meer informatie games maken – basiscursus.
Meer informatie games maken – vervolg

Muziek met computers

Net als gamen is ook elektronische muziek alom aanwezig in de huidige maatschappij. “Met muziek spelen”, zegt Terra over het maken van muziek met de computer. Belangrijkste voorwaarde voor deelname aan de cursus: Een koptelefoon! Want ik wil die muziek niet over de computerspeakers horen.”
Meer informatie Muziek maken met computers 

Voor beide cursussen staan vrijdag 21 september open lessen geprogrammeerd. ‘Games maken’ van 16.00 tot 18.00 uur, ‘Muziek maken met de computer’ van 18.15 tot 20.15 uur. Plaats van handeling is in beide gevallen het onderkomen van de kunstwerkplaats in De Kalkwijck.

Nieuws Geplaatst op 13 september 2018