Kielzog organiseert NK Neusfluiten!

Op Koningsdag, tijdens de Oranjemarkt in Sappemeer, organiseert het Kielzog het Nationale Kampioenschap Neusfluiten. Op de stand van het Kielzog krijgt iedereen de kans om het Wilhelmus te (neus)fluiten. Wie dat het beste doet, sleept een fraaie prijs in de wacht: een reeks gratis muzieklessen aan de Muziekschool.

John de Beer is naast muziekdocent ook een begenadigd klarinettist. Tevens dirigent van het beroemde Klarinetorkest Capriccio. Volgens John is de neusfluit een vergeten instrument: Daar heb ik ooit muziek op leren spelen. Zo’n neusfluit is reuze handig. Je hebt ‘m altijd bij je en je kunt overal een deuntje fluiten. Het is een mooi opstapje naar het echte werk, het spelen van een ander instrument.”

Vandaar de prijs die ermee te winnen valt: een reeks gratis muzieklessen op een instrument naar keuze. John de Beer: “Want daarvoor is de Muziekschool. Kennismaken met muziek en je eigen talent ontwikkelen. Al wordt inmiddels ernstig nagedacht over Neusfluit-lessen. Want met het Nationaal Kampioenschap hebben we een ware rage op gang gebracht. Iedereen is aan het oefenen geslagen…”

Het Kielzog staat met een eigen stand op de Oranjemarkt. Daar is de hele (Konings)dag wat te beleven. Er spelen verschillende bands, je kunt proefzitten op de nieuwe theaterstoelen, je kunt als Koning(in) op de foto en er wordt voortdurend neusfluit-talent gezocht. Iedereen die meespeelt krijgt een eigen neusfluit. Wie daarbij het beste het Wilhelmus ten gehore brengt, sleept de felbegeerde prijs in de wacht.

Nieuws Geplaatst op 23 april 2018