Gaas Wadoen I Gezellig!

Gut, waar moet ik het nu weer over hebben? Ik kan niets verzinnen om u wijs te maken. Raar, ik zit zelden om een woord verlegen. Misschien ben ik even uitgepraat, want wat heb ik het afgelopen weekend wat afgepraat, getetterd en gerateld. Het was een druk, maar gezellig weekend.
George, mijn partner in love en handlanger in de moestuin verjaart deze week en afgelopen weekend hebben we dat heugelijke feit alvast kamerbreed en in familiekring gevierd. Gezellig!
Het was het hele weekend een gekakel van jewelste. De stemming zat er meteen goed in. Er werd prachtig gezongen, een glas geheven op een gelukkig nieuwjaar en nog meer glazen op nog vele jaren in een goede gezondheid. Zo doen wij dat in onze familie! En wat is George verwend. Ik heb de lieverd een fijn, warm vest gekocht. Het vest staat prachtig en zit als gegoten. De, al na vijf minuten opstekende, rode uitslag is natuurlijk een beetje vervelend, maar kleurt goed bij de antracietgrijze wol en staat toevallig erg feestelijk!Zondagavond zaten George en ik, gevloerd en met de voeten op tafel, op de bank het slagveld te overzien. Wat hebben we een hoop volk over de vloer gehad. En ik kan u wel vertellen dat stofzuigen voor zo’n invasie totaal geen zin heeft. De keuken ziet eruit als een slagveld. Mevrouw Bosch kan de vaat nauwelijks aan en onze hoogbejaarde kater Frederik Hendrik, roepnaam Poes, zit uitgeteld en met enorme wallen onder zijn ogen in de vensterbank.
“Wat een zootje”, merkt George krabbend op.
“Ja… en wat een rust weer”, antwoord ik geeuwend.
We nemen nog een glaasje wijn en luisteren nog even naar wat muziek. ‘t Is weer voorbij die mooie zomer…’ klinkt het op de radio.
“Gezellig hè”, zeg ik.

Over luisteren naar muziek gesproken; binnenkort gaat de cursus ‘Luisteren naar muziek’ weer van start bij het Kielzog. Deze cursus voor luistervinken en muziekliefhebbers met tijd en gelegenheid is altijd een groot succes en wordt in samenwerking met de Poso georganiseerd.
In deze cursus is er speciale aandacht voor de componist, zijn inspiratiebronnen, zijn muzikale taal, zijn bedoelingen en de vorm van de muziek. Hoe bijvoorbeeld de componist allerlei symboliek in zijn werk verbergt. Kortom, deze cursus verhoogt uw luistergenot en geeft nog meer inzicht muziek. Kijkt u maar eens op de website van het Kielzog en u kunt zich nog steeds aanmelden hoor.

Wist u dat ‘Muziek begint met stilte’ van de Russisch-Amerikaanse cellist Mstislav Rostropovitsj afkomstig is? Maar dat terzijde.

Groete!

Gaas Wadoen

Columns Geplaatst op 20 oktober 2015