Gaas Wadoen I Prikactie

Ik ben een beetje verdrietig. Weet u waarom? Ik kreeg een uitnodiging van onze kind-aan-huis-dokter. Gut, een uitnodiging. Wat aardig. Ik zit regelmatig bij de dokter in de wachtkamer. Gewoon voor de gezelligheid. Deel hier en daar wat acetylsalicylzuurtjes uit of adviseer een warm bad tegen koudwatervrees en neem de dokter zo veel werk uit handen. Maar bij een uitnodiging denk ik altijd aan een etentje, een gezellige borrel of, voor mijn part, gewoon een kommetje koffie verkeerd. Nou nee, dat bedoelde de dokter niet. Het ging om een uitnodiging voor iets waar ik nog nooit een uitnodiging voor heb gehad. Of ik zin had in een griepspuit. Hè? Watte? Heb ik dan al de leeftijd dat ik in aanmerking kom voor een spuitje? Of komt het omdat ik vorig jaar november zodanig werd geveld door de griep met een koorts die hoger was dan wettelijk toegestaan? Dat is natuurlijk erg lief en zorgzaam van de dokter. Ik ben misschien geen zestien meer, maar nog lang geen zestig. Ik voel me kiplekker, er is geen griepvirus die zin in mij heeft en ik bruis van de energie. Wat zeg ik? Als u mijn energie om zou kunnen zetten in echte energie, kan Essent wel inpakken! En ik ben nog milieuvriendelijk ook.

Dat komt omdat George, mijn partner in love en handlanger in de moestuin, en ik er een hele gezonde levensstijl op nahouden. Rust roest, haastige spoed is zelden goed, pluk de dag en wat vandaag niet lukt, komt overmorgen wel en anders maar niet, is onze filosofie. Combineer dat met een groot glas wijn en goed uitkijken bij het oversteken, dan kan een mens heel oud worden hoor.

 

Als u al wel een jaar of wat 60plus bent, dan kunt u vrijdag 9 oktober naar de Lifestylebeurs in de Kalkwijck. U krijgt allerlei tips en adviezen over een gezonde leefstijl en hoe u uw vrije tijd kunt besteden. Het Kielzog is ook van de partij met een speciaal cursusaanbod voor mensen die tijd en gelegenheid hebben zoals T’ai chi en Kijken naar kunst, hoe doe je dat, Klei je eigen kunstheup, Luisteren naar muziek en zingen in het Musica-koor.

Uiteraard loop ik er zelf rond om u een hart onder de riem te steken, praat u een cursus aan, geef persoonlijke theateradviezen en heb nog een griepspuit in de aanbieding.

Wist u dat ‘Zeventig jaar jong zijn, is heel wat aangenamer en hoopvoller dan veertig jaar oud zijn’ van Oliver Wendell Holmes afkomstig is? Maar dat terzijde.

 

Groete!

Gaas Wadoen

Columns Geplaatst op 15 oktober 2015