Gaas Wadoen I Verwennerij

Nou nou… Dat was me een drukke week! Persoonlijk maak ik me nooit druk, maar George, mijn partner in love en handlanger in de moestuin, had een drukke week achter de kiezen. George heeft een hele belangrijke baan. En belangrijke mensen met belangrijke banen hebben het uiteraard erg druk … soms. George ook. Bovendien gaat de lieverd alle dagen op de fiets naar zijn werk. Zo’n slordige negentien kilometers heen en hetzelfde aantal kilometers terug. Knap hè! Zonder trapondersteuning, zijwieltjes of andere buitenboordhulpmiddelen. Door weer en wind, bij nacht en ontij met een zware tas op zijn rug vol gewichtige zaken zoals een broodtrommel en een appel voor het speelkwartier. Dat vind ik zo dapper! Na een ochtend hard werken, maakt hij tussen de middag ook nog even tijd vrij om met andere belangrijke collega’s een hele belangrijke denksport te beoefenen. Wat een drukte allemaal.

George heeft er een hekel aan om in de regen te fietsen. Dat kan ik me ook wel voorstellen. Je wordt sjoepie- nat en als je brillenglazen beslaan waardoor je geen klap meer kunt zien,  lijkt me dat ook geen pretje. Onlangs heb ik ‘m een fijn regenpak gekocht. Verrassing. Geen succes. George ziet er zo ‘vacuum-in-plastic-geperst’ uit alsof ie aan bederf onderhevig is.  In zo’n pak word je eigenlijk dubbelnat; je zweet als een otter en de regen blijft toch met bakken over je heen komen.

Van de week kwam hij verschillende keren doornat en stokverkleumd thuis. Ach, hij zag er uit als een verzopen katje en daar word ik dan altijd een beetje week van. Daarom heb ik vrijdagavond alvast het bad voor George vol laten lopen en rozenblaadjes in het water gegooid. Om de romantiek nog te verhogen heb ik allemaal waxinalichtjes op de rand gezet. Glas rode wijn er bij en de fles onder handbereik. Romantisch hè? Met een “Wat een verwennerij, lieverd” liet George zich meteen enthousiast tussen de rozenblaadjes in het water glijden. Jammer dat ik vergeten ben om de warme kraan aan te doen…

Weet u wat ook heel romantisch is? Het concert dat de dames van ridder Wim aanstaande zaterdag in het kerkje van Noordlaren gaat brengen. “Koor- en Orgelmuziek uit de Romantiek is het centrale thema van het concert“, vertrouwde dirigent Wim van de Laar mij afgelopen week met een zwoele stem toe. Er worden muziekstukken uitgevoerd van de componisten Cornelius, Rheinberger en Mendelssohn. Het Kielzog Vrouwenkoor  zingt onder andere een aantal delen uit de Drei Motetten van Mendelssohn en verder speelt pianist Johanan Havinga romantische muziek van Brahms en Chopin. Op de website van het Kielzog kunt u nog meer lezen over dit concert.

 

Wist u trouwens dat  de bewering ‘Zonder romantiek is er van liefde geen sprake’ van schrijver Jan Greshoff afkomstig is? Maar dat terzijde.

 

Groete!

Gaas Wadoen

Columns Geplaatst op 01 oktober 2015