Voorwaarden Theater

Theaterkassa en informatiebalie
De kassa en informatiebalie van Kielzog zijn op werkdagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor aanvang van een theatervoorstelling.

Algemene bezoekersvoorwaarden
Voor ons theater zijn de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD (Vereniging van Schouwburg en Concertzaal Directies) van toepassing.

Kaarten reserveren
Kaarten voor het nieuwe seizoen kun je kopen, meteen betalen en thuis uitprinten via onze website. Ook kun je kaarten reserveren via het bestelformulier in onze brochure. Het bestelformulier kun je afgeven bij de balie van Kielzog, deze formulieren worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

Administratie- en bezorgkosten
De administratiekosten zijn bij het kaartje inbegrepen. Dus wanneer je via de site, telefonisch of aan de balie een kaartje bestelt of reserveert, betaal je niets extra. De kaarten ontvang je dan per mail of liggen klaar bij de balie. Wil je dat wij de kaarten opsturen, dan betaal je daarvoor € 3,- handelings- en bezorgkosten* .
* Kosten per bestelling ongeacht het aantal kaarten

Als je ervoor kiest om de kaarten op factuur en per post thuis te ontvangen, heb je 14 dagen de tijd om de factuur te betalen. Nadien vervalt de reservering. Je ontvangt géén herinnering. Als je hebt gekozen voor het afhalen van de kaarten bij de theaterkassa, heb je tot een half uur voor aanvang van de voorstelling de tijd om ze op te komen halen. Nadien vervalt de reservering en kan het zijn dat jouw gereserveerde kaarten worden doorverkocht. Je kunt de kaarten uiteraard ook altijd tijdens onze openingstijden bij de theaterkassa ophalen.

Speciale plaatsen
Geef bij reserveringen via het bestelformulier duidelijk aan of je behoefte hebt aan een speciale plaats, bijvoorbeeld vanwege een beperking. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Rolstoelen en rollators zijn vanwege brandweervoorschriften niet toegestaan op het balkon. Via de website kun je meestal zelf een plaats uitzoeken, zo niet, dan geldt er geen  plaatsreservering.

CJP
Met een CJP-pas kun je voordeliger naar het theater. Als je een kaart hebt gekocht met CJP-korting vergeet dan niet om je pas te tonen bij de kaartcontrole. Deze korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen of aanbiedingen.

Kielzog Vrienden
Als Kielzog Vriend krijg je eenmalig €5,- korting op een theaterbuffet of een –plate in het Grand Café plus nog meer extra’s. Meer informatie vind je hier.

Retourneren van kaarten
Bij verhindering of ziekte kun je kaarten omruilen voor een andere voorstelling in het lopende theaterseizoen. Mocht je geen geschikte voorstelling kunnen vinden, dan krijg je van ons een tegoedbon. Cancelen kost € 2,50 per kaart en moet uiterlijk om 17.00 uur op de dag van de voorstelling aan ons gemeld worden. Bij voorstellingen in het weekend is dit uiterlijk op de voorafgaande vrijdag om 17.00 uur.

Garderobe
Je kunt je jas afgeven bij de bewaakte garderobe. De prijs van de garderobe is bij de entreeprijs inbegrepen, verhuringen uitgezonderd.

Grand Café Kielzog
Bij een groot aantal voorstellingen is mogelijk om in ons Grand Café voorafgaand aan de voorstelling te eten. Dit staat in de brochure en op de website aangegeven met een icoon. We serveren dan een theaterbuffet of een theaterschotel. Natuurlijk is het café na afloop van voorstellingen open om gezellig na te praten en met de artiesten te proosten op een geslaagde avond.

Consumpties
Het is niet toegestaan om meegenomen dranken en/of etenswaren te nuttigen in de theaterzaal en in het Grand Café.

Pauzedrankje
Wij hanteren zoveel mogelijk de portemonneeloze pauze waarbij je drankje in de pauze klaar staat in de foyer of het café. Bij een voorstelling zonder pauze serveren wij het drankje na afloop in de foyer. Het pauzedrankje zit bij de entreeprijs inbegrepen. Op de website staat het bij de voorstelling gemeld.

Gehoorversterkende apparatuur
Kielzog beschikt over het Phonak systeem (Wild Area-zender en Neklus My Linkontvangers). De ontvangers kunnen voor aanvang van de voorstelling gratis worden afgehaald bij de kassa. Na afloop kun je de apparatuur afgeven bij de garderobe of in het Grand Café.

Parkeren
Rondom het Kielzog is ruimschoots gratis parkeergelegenheid. Parkeerplaatsen voor minder-validen zijn op 100 meter afstand.

Website
Het programma in onze brochure is onder voorbehoud. Het kan zijn dat een voorstelling door omstandigheden niet door kan gaan of dat er veranderingen in de bezetting zijn. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij naar onze website.

Foto’s
Kielzog maakt regelmatig foto’s voor promotiedoeleinden. Zonder uw tegenbericht gaan wij er vanuit dat u hier geen bezwaar tegen heeft en dat wij deze foto’s mogen gebruiken.

Tegemoetkoming kosten
Om het voor inwoners met een laag inkomen mogelijk te maken het theater te bezoeken is er een fonds in het leven geroepen: Het Activiteitenfonds, 0598-373700 of www.bwri.nl/

Suggesties
Wij vinden onze service heel belangrijk. Als je suggesties hebt om deze te verbeteren kun je ons dit laten weten via info@kielzog.nl, gericht aan de directie.

Voor alles geldt dat het Stichtingsbestuur beslist in uitzonderingsgevallen.